Details

Traditiegetrouw, ook nu op oudejaarsdag weer de SYLVESTERCROSS.
Niet ieder jaar deelname door één fan de hardlopende familieleden, maar wel dit jaar.

Lorraine start op de 3200 meter lange korte cross, die door de verschillende passages en finish heuvelop in het mulle zand, als loodzwaar mag worden omschreven.

Dankzij Niek en Nicoletta, kon ik deze wedstrijd zien en op video vastleggen (waarvoor nogmaals dank)

De start, samen met Karin Gorter, was fantastisch. (ook Joost mag daar trots op zijn)
Als nummer 2 en 3, gingen zij na de eerste sprint door het mulle zand, de eerste scherpe bocht om.
Het veld werd bij de eerste passage uit elkaar getrokken, maar Lorraine liep nog steeds als 2e.
Na de 2e ronde, kwam ook hier Lorraine als nummer 2 naar de laatste loodzware zandstrook.
Heuvelop liet zij in de kop van het veld zien dat zij hierop niet te kloppen was vandaag.

2e plaats in zo’n wedstrijd is een prima prestatie ……….

Joost Borm op de site van av Phoenix:
In de winter zijn zowat alle lopers, van zowel de 400m specialisten tot en met de marathonlopers, terug te vinden in cross- en veldlopen. In die discipline wordt de basis gelegd voor het baanseizoen in de zomer: conditie, behendigheid, kracht en algemene fitheid worden getraind. Binnen de crosskalender steken vier wedstrijden er bovenuit: Tilburg, Soest, Kerkrade en Breda. Daar verzamelt de hele nationale top om zich – met buitenlandse atleten samen – met elkaar te meten. In die ijzersterke competitie behaalden in Soest op oudejaarsdag Lorraine Ravestein (korte cross vrouwen) en Marijke de Visser (idem; vrouwen onder 23 jaar) beiden een prachtige zilveren medaille.

Bij de korte cross vrouwen kwamen maar liefst acht atletes van Phoenix aan de start, wat meteen aangeeft hoe gretig de MLA groep van Phoenix momenteel presteert. In de eerste bocht gingen Karin, Marijke en Lorraine aan de kop van het veld! Karin moest, zoals verwacht, die kopgroep even later laten lopen, maar finishte wel keurig als 11de met wederom een sterke eindsprint, en nog voor vele andere sterke atletes. Karin kan dus helemaal tevreden terugkijken op Soest. De kopgroep bleef lang bij elkaar. Een te snel gestarte Chistine Venhuizen leidde aanvankelijk de race maar viel na de tweede strook los zand ver terug. Dat overkwam ook Yvonne Hak, die uiteindelijk als 8ste moest finishen. Het was uiteindelijk Julia van Velthoven die de overgebleven vijf atletes in de kopgroep uit elkaar trok en op de finish net drie seconden overhield op Onze Lorraine Ravestein, die in een ijzersterk slot afrekende met Margriet Berkhout, die derde werd. Onze Marijke de Visser, nog steeds pas 20 jaar, zat daar maar vlak achter en liep weer een stabiele race: vijfde in het totale veld, tweede van de groep onder 23 jaar. Keurig!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*