Details

Willemse maatje te groot voor Sparreboom.

Robert Willemse is zaterdag afgetekend winnaar geworden van de BDO-loop in Monster. Hij voltooide de halve marathon in 1.20.06. De 45-plusser van Rotterdam Atletiek had een voorsprong van 1 minuut en 14 seconden op onze clubgenoot Erwin Sparreboom (40-plus), die in de slotkilometers leeftijdgenoot Fouad Fertoute uit Oud-Beijerland van zich had afgeschud.

Bij de strandopgang bij Ockenburg, na 7 kilometer, ging Willemse simpelweg voorop lopen. Zijn tempo bleek voor alle drie de medekoplopers te hoog te liggen. Willemse zegt nimmer te hebben omgekeken in het verdere verloop van de wedstrijd.

Bij de vrouwen was het de Monsterse Francis Schinkel, die als eerste over de streep kwam. Schinkel liet 1.35.53 afdrukken en had daarmee 20 seconden voorsprong op Loes van Loenen van De Koplopers uit Delft. De winnares van vorig jaar, Monique Leentvaar (Fortuna Vlaardingen) moest nu genoegen nemen met het brons, vlak voor onze clubgenote Marianne Goijert-Hoogerbrugge.

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Sjoerd van Marrewijk in 38.25. Onze Heulenaar had ruim een minuut voorsprong op Hagenaar Johan Olsthoorn. Bij de vrouwen was er een geheel Westlands podium. Thea van Koppen won in 44.45, met als tweede Carin van der Ende en op de derde plaats Ellen Grimbergen.

De wedstrijd over 5,7 kilometer werd een prooi van onze jonge clubgenoot Tristan Valkenburg, die vrijdagavond was teruggekeerd van een trainingsweek in Portugal. De 15-jarige Schipluidenaar liet de tijd van 22.21 voor zich afdrukken en hij was daarmee 22 seconden sneller dan Theo Timmermans van de Hague Road Runners. Derde werd Michel Boer (Olympus ’70). Bij de vrouwen was er een compleet Olympus ’70-podium. Winnares werd Inga Michejenko (23.53), met als tweede Nienke de Ruiter (25.49) en als derde Emma Dekker (28.42).

Jeugdlopen
In de leeftijdscategorie 11 t/m 15 jaar Pim Veraar liep een ijzersterke wedstrijd over 1.000 meter en won in 3.48. Lars Tinneveld werd tweede en Tom Dogger derde. Bij de meisjes ging de zege naar Daphne van der Knaap uit ’s-Gravenzande in 4.27. Anna Lusthof pakte drie seconden later het zilver en het brons was voor Amber Nieholt.

De jongens en meisjes tot en met 10 jaar moesten 1 ronde van 500 meter afleggen. Net als vorig jaar won ’s-Gravenzander Paddy Smit (1.50). Ivar van Ruijven werd tweede en Thijs van den Berg (Den Hoorn) derde. Bij de meisjes zegevierde Frederiek Dekker in 2.00 voor twee Delftse atletes: Amber de Roo en Hebe Chadwick.

Category:

Atletiek, Olympus '70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*