Details

Net als vorig jaar heeft Menno Zuidema een plek op het NK-podium veroverd. Nadat hij zich zaterdag als tweede in zijn serie had geplaatst voor de finale achter THOR-atleet Mark Nouws, wist hij die positie in de finale vast te houden. Menno eindigde zo een treetje hoger dan vorig jaar, toen hij brons pakte. En nu maar hopen dat de trend doorzet. Lorraine Ravestein kwam net als vorig jaar tot de vijfde plaats, maar wel in een tijd die drie seconden sneller was dan het clubrecord dat ze in 2012 op het NK liep.

Een dag eerder liep Menno in de series al zeer overtuigend en makkelijk controlerend naar een plek in de finale. Daarin liep hij makkelijk mee in de niet zo heel snelle race en reageerde op de momenten waarop dat moest. De winnaar was nog een niveau te hoog, maar in de eindsprint eiste Menno gedecideerd het zilver op. Dit belooft weer wat voor het komende outdoor seizoen.

Favoriet Mark Nouws wint 1500m overtuigend
17-02-2013

De 1500m mannen is een prooi geworden voor Mark Nouws. Mark komt bij de laatste ronde als eerste door, en weet met een indrukwekkende eindsprint een gat te slaan van ruim 20 meter, hij finisht in 3:52.07. Voor de tweede plaats strijden Menno Zuidema en Stefan Wessel, Menno weet Stefan nipt te verslaan.

Uitslag 1500m mannen
1. Mark Nouws (3:52.07)
2. Menno Zuidema (3:54.69)
3. Stefan Wessel (3:54.95)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*